‘We blijven focussen op de mogelijkheden’

We koersen alweer af op het einde van een jaar. 2021 was een bijzonder jaar waarbij we nog steeds te maken hadden met Corona-maatregelen en de bijbehorende effecten. Hoe verging het redworx in dat jaar? Tijd om terug te blikken met Derk Rothe, eigenaar van Redworx.

Derk Rothe op kantoor in Assen

“Het afgelopen jaar is voor mij (wederom)een bevestiging geweest dat zaken lopen zoals ze lopen. Ik ben ervan overtuigd dat we als mens geen invloed kunnen uitoefenen op de situaties die we tegenkomen. Daarom zou ik, als ik terugkijk, precies hetzelfde doen en bepaalde zaken niet anders aanpakken. Alles loopt zoals het moet. Dat dit prettig of onprettig aanvoelt, is enkel de manier hoe je reageert op deze gebeurtenissen. Covid is er gewoon en of je dit ziet als belemmering of uitdaging, ligt aan de persoon zelf. Voor mij was het afgelopen jaar een bevestigend leermoment. Het blijft een bijzondere tijd waarin we ons willen blijven focussen op de mogelijkheden in plaats van op dingen die allemaal niet kunnen” 

“2021 begon bewogen. Terwijl in het eerste kwartaal nog onduidelijk was hoe het een en ander zich zou gaan ontwikkelen, kwam in april de boel op stoom. Onze organisatie komt steeds stabieler in het zadel te zitten en we merken dat dit tot betere samenwerkingen leidt. Vruchtbare samenwerkingen met nieuwe opdrachtgevers behoren dan ook tot de hoogtepunten van dit jaar, samen met de ontwikkeling van ons project Greenwaterproteins. Hiervoor hebben we een ontwikkelingssubsidie ontvangen. Als laatste en zeker niet het minste hebben we Roelina Pater toegevoegd aan ons team. Roelina is zeer betrokken, nauwgezet en een echte aanvulling bij ons op kantoor. Daarnaast is het ook nog eens een leuk mens.” 

“Ik kijk heel positief naar de toekomst. We gaan verder met het neerzetten van het merk Redworx en proberen in 2022 onze activiteiten uit te breiden en bedrijfsovernames te doen. We hebben de ambitie om het leukste merk binnen de Nederlandse (proces-)industrie te worden en daarbuiten, met een heel scala aan aansluitende diensten, willen we totaalleverancier worden in ons vakgebied.”