Ontmoet Derk!

Redworx_techniek_is_de_toekomst

Vader van vier, getrouwd met Judith, af en toe te vinden op de racebaan in Assen en alsof het nog niet genoeg is: eigenaar van het ingenieursbureau Redworx Engineering waarbij hij net iets anders denkt dan de gemiddelde ondernemer. Tijd om kennis te maken met Derk Rothe (45).Wanneer heb je RedWorx opgericht en waarom?

“RedWorx is voortgekomen uit mijn tijd als zzp’er. In 2009 begon ik voor mezelf en deed ik voor diverse opdrachtgevers technisch onderhoud en proces- en projectengineering. Na tien jaar wilde ik het ondernemerschap meer ontdekken en besloot ik Redworx op te zetten. Ik zie het ondernemerschap als een avontuur waarin je diverse ideeën kunt uitproberen en uitwerken. Sommige ideeën worden een succes en andere ideeën moet je snel weer laten varen.”


Wat wil je met RedWorx bereiken?

“Ik wil van RedWorx een totaalaanbieder maken van diensten, processen en producten binnen de (groene)industrie, waarbij duurzaamheid, respect voor mens en milieu, eerlijkheid en openheid hoog in het vaandel staan. Tevens willen we een omgeving creëren waarbij mensen zich veilig voelen en de ruimte vinden om zich te ontwikkelen en fouten te maken om te worden wie ze willen zijn.”


Wat heb je hiervoor gedaan? Hoe lang zit je al in het vak?

“Voordat ik zelfstandige werd, heb ik diverse banen gehad in de industrie en maakindustrie. Hierdoor heb ik in een kijkje kunnen nemen in verschillende keukens en bepaalde dingen kunnen meenemen waarvan ik denk dat ze passen bij mijn manier van ondernemen.”


Welke werkzaamheden verricht Redworx?

“RedWorx richt zich momenteel op het ontzorgen van bedrijven op gebied van projectengineering, procesengineering en onderhoud/ondersteuning van Technische Diensten. Naast het ondersteunen van onze opdrachtgevers binnen de procestechniek, ontwikkelen we zelfstandig nieuwe processen voor de chemie, procesindustrie en food en agri. Dit met doel om uiteindelijk tot een nieuw productieproces te komen.

Daarnaast verzorgen we voor onze opdrachtgevers, met oog op leveranciers reductie van onze opdrachtgevers, de inkoop van artikelen en diensten. Hierdoor zijn wij de verbindende factor tussen de verschillende inkoop en verkoopvoorwaarden van klant en leverancier.”


Wat vind je leuk aan je werk? 

“Ik overzie hoe processen lopen en vind het leuk om met creatieve oplossingen te komen voor zowel technische als ondernemersvraagstukken. Daarbij hou ik ervan om mensen uit te dagen en te coachen om verder te kijken dan hun neus lang is. Ik zie mezelf niet als hardcore techneut, maar als generalist die technische concepten snel doorziet. Ik denk dat dat mijn sterke punt is. Het snel kunnen inschatten van mensen. Het snel doorzien van processen en het samenbrengen van specialisten om tot een goede oplossing te komen. Ik vind niet veel dingen gek of raar en daardoor kan ik gemakkelijk out of the box denken.”


Wat vind je belangrijk als werkgever?

“Ik heb het al eerder genoemd, maar ik vind het belangrijk dat medewerkers zich veilig voelen. Ik wil graag een werkgever zijn die vertrouwen geeft. Daarmee geef ik veel bewegingsvrijheid. Ik heb niet de ambitie om overal als werkgever tussen te zitten. Als er vragen zijn, dan weten mensen me te vinden. Ik hoop dus ook benaderbaar te zijn. Iedere werknemer heeft zijn of haar eigen manieren en karakter, maar we hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen. Dat is leuk. Het team wordt groter en het bedrijf begint te leven als eigen entiteit. Dat is best spannend.”

Hoe zie je de toekomst van RedWorx voor je?
“Ik kijk erg positief naar de toekomst. Door verbreding van onze diensten en product-pakketten kunnen we in diverse branches, industrieën en afdelingen onze positieve energie en eerlijkheid inzetten.”


Wat doe je in je vrije tijd?
“Ik vind het heerlijk om tijd met mijn gezin door te brengen. Daarnaast heb ik niet zoveel hobby’s. Ik denk vooral veel na over het leven en wat het allemaal betekent. Eigenlijk is deze zoektocht over zingeving en werkelijkheid al sinds mijn kinderjaren redelijk bepalend over hoe ik zaken aanpak. Oh ja, ik heb sinds kort mijn racelicentie gehaald. Af en toe huur ik een racewagen om op TT-circuit van Assen te racen.”


Hoe drink je jouw koffie?
“Sinds kort zwart en af en toe verwen ik mezelf met een koffie verkeerd.”