Projectmanagement in de techniek

Ons ingenieursbureau begeleidt industriële projecten, van advies tot uitvoering. Kwaliteit en veiligheid staan altijd voorop.

Project uitbesteden?

Naast het managen van een volledig technisch project, kun je bij Redworx Engineering ook een deel van het project uitbesteden. Projecten worden door onze projectmanagers ingedeeld in zes fasen. Elke projectfase kent vaste onderdelen en projectfasen hebben een vast verloop. De invulling van elke fase wordt aangepast op de specifieke klantbehoeften. Hierdoor garanderen wij een persoonlijk, op maat gemaakte oplossing.

Op maat gemaakte oplossing voor jouw technisch vraagstuk

Projectmanagement in het kort

In de conceptfase wordt het projectdoel in kaart gebracht en nodige data verzameld, zoals de ruwe technische specificaties. Vervolgens analyseren we de haalbaarheid van het doel, de resultaten worden getoetst op het return on investment (ROI). Na goedkeuring wordt met basis engineering een basisontwerp gemaakt. Het omschrijft de lay-out van het proces, zoals de omschrijving van elke vereiste machine. 
We houden hierin onder andere rekening met toekomstige uitbreidingsmogelijkheden.

Het detailontwerp voorziet in bijvoorbeeld een bouwtekening, constructieberekening en engineeringsaudit. Ook worden mogelijkheden voor processtandaardisatie omschreven. Oftewel; “Hoe kunnen we alle fabrieksdelen meenemen in de detailengineering?” De uitvoeringsfase begint met het begeleiden van de algemene installatie, aanpassingen uitvoeren op basis van change requests en eindigt met training en overdracht. Tot slot voeren we in de operatiefase een Reliability Centered Maintenance (RCM) uit.

De 6 fasen van een project


Concept

In de conceptfase van de pre engineering wordt o.a. het project doel omschreven en een CAPEX inschatting gemaakt tot op 50% nauwkeurig.


Haalbaarheid

MOC, RASI, scope, voorlopige PFD en P&ID, utilities, concept HAZOP, RI&E, ROI en TCO. Resulteert in een CAPEX inschatting tot 25% nauwkeurig.

Basis engineering

Basis ontwerp van layout tot equipmentlijst (BOM), projectorganisatie, wet en regelgeving, basis HAZOP, RI&E, FMEA. CAPEX inschatting tot 10% nauwkeurig

Detail engineering

Detailontwerp, engineeringsaudit, bestekken, processtandaardisatie, RFQ, Offertes, HAZOP, RI&E.


Uitvoering

Installatie, voortgangsrapportage, factory acceptance test (FAT), site acceptance test (SAT), change request, commisionning, punch list, training, overdracht project


Operatie

Reliability Centered Management (RCM) en succes implementatie management

Vakgebieden

Ons ingenieursbureau is gespecialiseerd op het gebied van food & pharma, energie, chemie en industriële processen. Onze engineers helpen je, onder andere, bij productontwikkeling, procesontwikkeling, procesoptimalisatie en innovatie. Daarnaast begeleiden projectmanagers van Redworx alle fasen van projectmanagement en constructiemanagement.

“Klanten waarderen ons voor onze kennis en inzet”

Food & Pharma

Naast externe projecten, ontwikkelen we onze eigen innovatieve processen. Al gehoord van Project Greenwaterproteïns?

Energie

Meer winst door energiekosten te verminderen. Onze energiescan laat zien hoe jij kunt optimaliseren.

Chemie

Van doseerinstallaties tot productielijnen voor chemische producten. Welke uitdaging bied jij ons?

Industriële processen

Door procesoptimalisatie zorgen we ervoor dat jouw bedrijf klaar gestoomd wordt voor Industrie 4.0. Ook een FTE-loze fabriek?

Onlangs toegevoegd

Pre-engineering. De eerste stap tot een succesvol project!
Kennisartikelen

Pre-engineering. De eerste stap tot een succesvol project!

Kennisartikelen

Waarom werken in de techniek?

Wat doen wij op het gebied van Food & Biochemicals
Kennisartikelen

Wat doen wij op het gebied van Food & Biochemicals