Proces- en Projectengineer in de spotlight!

richardsite

Ontmoet Richard, een dynamische professional met een schat aan ervaring en een hart dat klopt voor efficiëntie en organisatorische precisie. Woonachtig in het schilderachtige Finsterwolde, met zijn vriendin, twee vrolijke Labradors genaamd Ciao en Bella, en vijf gezellige Groninger Meeuwen.

Hij is 12,5 jaar werkzaam geweest bij een multinational, waarin hij verschillende functies heeft bekleed. Van Procesoperator tot aan Operationeel Planner en voorzitter van de Ondernemingsraad, niks is hem te gek. Intussen nam hij de uitdaging aan om zijn studie Technische Bedrijfskunde in deeltijd te gaan volgen.

Zijn studie heeft hij afgerond bij de Gasunie in Groningen, waar hij zijn expertise inzette op het gebied van Portfoliomanagement. Met zijn schat aan ervaring en vastberadenheid om altijd te blijven leren, is Richard een waardevolle aanwinst voor elk team. Tijd om kennis te maken!

Hoe ben je bij Redworx terechtgekomen?

“Het begon met het enthousiasme van Derk en Wilfred, wie ik al jaren ken en eerder mee heb gewerkt. Onder het genot van een bakje koffie, werd ik enthousiast door de passie en kennis van het jonge en dynamische team. De energie was aanstekelijk en al snel voelde ik me thuis. Ik kijk ernaar uit om met dit team aan de slag te gaan!”

Wat ga je precies doen bij Redworx?

“Mijn rol is Project-/Proces Engineer en omvat een breed scala aan taken. Ik ga me onder andere bezig houden met het verbeteren van processen, het verkennen van uitbreidingsmogelijkheden of het volledig begeleiden van projecten van begin tot eind. Techniek vind ik erg interessant, dus als ik dicht bij de techniek sta word ik blij. Komt het even goed uit dat ik me daar 40 uur per week mee bezig mag houden bij Redworx!”

Waarom ben je projectengineer geworden?

“Tijdens mijn loopbaan heb ik vaak van dichtbij ontwikkelingen zien ontstaan en situaties zien veranderen. Letterlijk alles in de techniek vind ik interessant. Ongeveer 4,5 jaar geleden greep ik de kans om mijn passie voor technologie verder te verkennen door te starten met een studie Technische Bedrijfskunde. Tijdens deze studie kwamen allerlei facetten voorbij als aandrijftechniek, kwaliteits- en procesmanagement, strategisch management, maintenance engineering en green belt.

Op welk project ben je het meest trots en waarom?

“Tijdens mijn studie hadden we een mooi project waar we aan werkten. In eerste instantie was het doel om de capaciteit van een machine in een productielijn in kaart te brengen. Terwijl we aan het onderzoeken waren, ontdekten we iets interessants: hoewel de machine nog wat capaciteit overhad, konden we met een kleine programmeeraanpassing nog meer capaciteit creëren door de tanks slimmer te schakelen. Dat zijn mooie successen met eigenlijk geen tot weinig aanpassingen in het werkveld”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“In mijn vrije tijd klus ik graag in en rondom mijn huis. Sinds afgelopen december heb ik mijn huis uit 1943 gasloos gemaakt, door het slim gebruik van domotica en energiebesparende technologieën.”

Hoe drink jij je koffie?

“Een cappuccino graag! ☕”