Jan Jansen, de nieuwe procesman van Team Redworx. Welkom!

Deze procesengineer in hart en nieren, ging na zijn studie Chemische Technologie direct aan de slag in Langelo. Daarnaast volgde hij de opleiding Technische Bedrijfskunde. Jan gaat geen Green- of Brownfield uit de weg en maakt van niets graag iets. Tijd om kennis te maken!

“Mijn eerste ervaring als Proces Engineer was Jacobs Engineering, daar heb ik meegewerkt aan de capaciteitsupgrade van de ondergrondse gasopslag in Langelo. Daarnaast heb ik de opleiding Technische Bedrijfskunde in deeltijd afgerond. Toen de gaskraan werd dichtgedraaid was het tijd voor een nieuwe uitdaging, deze vond ik bij Tetrapak.

Ik werkte aan indamp projecten voor zowel zuivel, als babyfood vanaf de offertefase tot het in bedrijfstellen. De projecten vonden over de hele wereld plaats, waardoor ik ongeveer drie keer per jaar drie weken van huis was. Toen onze tweede zoon geboren was, was het veel van huis zijn de reden om een nieuwe uitdaging te zoeken.

Gelukkig vond ik die bij Fresenius Kabi, die op dat moment een nieuwe fabriek wilde opzetten voor de productie van sondevoeding. Tijdens mijn drie jaar, heb ik de lege hal zien vullen met muren, deuren, leidingen en apparatuur. Het geeft me energie om nieuwe onderwerpen eigen te maken en projecten te draaien in multidisciplinaire teams.

Helaas werd het lastig om de kinderen naar school te brengen, met de reistijd van anderhalf uur tot twee uur per dag naar werk. Het begon te kriebelen om weer wat nieuws op te pakken, waardoor ik verder ben gaan kijken. Dit keer dichter bij huis, zodoende kwam ik bij Redworx Engineering terecht. Een jong bedrijf met veel ambitie, zoals bijvoorbeeld het algen project. Het sprak me aan om projecten te draaien en mee te denken met uitdagingen bij andere opdrachtgevers. Na het eerste kennismakingsgesprek was het snel duidelijk dat Redworx is wat ik zoek.”

Wat ga je precies doen bij Redworx?

“32 uur per week ga ik als proces engineer bij Redworx aan de slag. Ik werk op locatie bij Cosun Beet Company in Vierverlaten. Hier hou ik me bezig met het vervangen van het uittreksysteem van silo 3. Ons doel is om een hogere capaciteit te kunnen genereren. Daarin ben ik verantwoordelijk voor het opstellen van het plan en de begeleiding tot het eind. Op dit moment zit het project in de conceptfase (pre-engineering).”

Waar heb je zin in, als je kijkt naar je takenpakket?

“De grote afwisseling die een project met zich mee brengt en om na het uiteindelijke eindresultaat toe te werken. Het mooiste is om van niets iets te maken, daar krijg ik veel energie van!”

Wat was jouw eerste indruk van Redworx?

“Redworx is een relatief klein bedrijf met veel ambitie. Door de grootte van het bedrijf, voelt het als een gezellige familie.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“Thuis ben ik vergelijkbaar bezig als op werk. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en maken. Zo hebben we in Tynaarlo een klus huis gekocht, waar mijn vrouw en ik zoveel mogelijk zelf proberen te doen. Gelukkig hebben we in onze vorige woning al enige ervaring op gedaan met isoleren, aanleggen van elektra en zelfs een hele tuin opnieuw ontwerpen. Halverwege november heb ik een metsel cursus afgerond en hebben we de schuur helemaal opgeknapt.

Naast al het klussen verzorgen we ook drie paarden, drie kippen, vier black Angus koeien en een poes. Het is een gezellige boel. Onze kinderen vinden het erg leuk om te helpen. Het geeft heel veel energie om de verwondering in hun ogen te zien, wanneer ze geplante zaadjes oogsten of als ze smikkelen van de appels, bessen en komkommers welke ze “stiekem” plukken.”

Hoe drink jij je koffie?

Zwart ☕