Alternatief voor grondstoffen: groen licht voor studie

img_biochemicals

RedWorx Engineering richt zich niet alleen maar op detacheren of projectmanagement op het gebied van werktuigbouw, elektrotechniek en procestechniek: het milieu vinden wij ook een belangrijk aspect in onze branche. Omdat wij graag ons steentje willen bijdragen en innovatief bezig willen zijn, doen we onderzoek naar de technische, economisch en financiële haalbaarheid om uit speciaal geselecteerde algensoorten eiwitten te winnen. Deze eiwitten willen we gaan inzetten als alternatief voor natuurlijke grondstoffen in de voedingsmiddelenindustrie en farmaceutische industrie. De bronnen van natuurlijke grondstoffen raken langzaam uitgeput, een groot milieuprobleem.

Hoe werkt het?
We kweken algen onder geconditioneerde omstandigheden, waarbij we gebruikmaken van reststromen uit de industrie. Deze algen breken we vervolgens ‘voorzichtig’ open, zodat we de hoge concentraties eiwitten in deze algen kunnen isoleren en winnen. Daarnaast kunnen we nog een aantal grondstoffen winnen die we als alternatief kunnen gebruiken. Met dit proces zijn we in staat om volledig circulair grondstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie te produceren. Zo kunnen de algen dienen als eiwitgrondstof en bijvoorbeeld als vervanger voor Soja worden gebruikt.

Volgende stap
De volgende stap in dit proces is om alle techniek te gaan testen en beproeven in een zogenoemde labschaal-opstelling. Aan het einde van dit jaar willen we gaan starten met het realiseren van deze opstelling hopelijk in samenwerking met het ZAP (Zernike Advanced Processing Facility) in Groningen.

Wil je meer weten over dit proces? Stuur een mail naar derk.rothe@redworx-engineering.com