5 x waarom je in de techniek wilt werken

In sommige delen van het land staat deze week in het teken van de Techniek. Een week waarin leerlingen van de basisschool en voortgezet onderwijs op een laagdrempelige en plezierige manier kennismaken met techniek in de regio en het bedrijfsleven. Belangrijk, want deze leerlingen zijn de werknemers van de toekomst. Op deze manier ondervinden zij met hoe interessant de techniekbranche is en dat werken in de techniek eigenlijk heel leuk is! Waarom dat zo leuk is? Dat leg ik je uit.

door Derk Rothe, eigenaar redworx

1. Het werk is afwisselend. 

Op de ene dag herstel je de membranen van een chemische pomp terwijl je de andere dag een oplossing bedenkt voor een efficiëntere workflow van een installatie. Met een opleiding in de techniek kun je veel kanten op en ben je inzetbaar op meerdere afdelingen. De techniek is zo breed en bestaat uit zoveel verschillende werkzaamheden dat geen enkele dag hetzelfde is. 

2. Je máákt wat. 

Je bouwt, verbetert of herstelt. Dit geeft een prettig gevoel en je maakt in ieder geval de opdrachtgever blij. 

3. Je lost problemen op. 

Bepaalde technische vraagstukken vragen om een goede oplossing. Dit vraagt om creativiteit, inzicht en het toepassen van verschillende technologieën. Hierover spar je met collega’s en kom je meestal tot een goed resultaat. Het geeft een kick als jij de juiste oplossing aandraagt en een goed advies kunt geven. 

4. Je bent nooit uitgeleerd. 

De ontwikkelingen in de techniek volgen zich snel op. Daarom is het belangrijk om up-to-date te blijven. Bijscholing en het volgen van diverse cursussen is een cruciaal onderdeel van het werk. Het houdt je fris en scherp. 

5. Techniek is de toekomst. 

Er is een groot tekort aan goed personeel in de techniek, waardoor je bijna altijd verzekerd bent van een baan in de techniek. 

Meer weten?
Wil je meer weten of heb je interesse in een baan in de industrie? Neem dan hier contact op.