Update RedWorx-Engineering week 48

De afgelopen week zijn mij bij RedWorx Engineering weer een paar dingen opgevallen. Het eerste is fouten maken. Dit lijkt op falen en kan leiden tot twijfel over het ondernemerschap. Echter, fouten maken hoort bij verandering en vernieuwing. Het is een onlosmakelijk verbonden onderdeel van dit geheel. Dit probeer ik te accepteren. Ten tweede: Het idee van dingen naar je hand zetten of ergens voor gaan. Het lijkt in ons dagelijks leven alsof we bewust keuzes maken en met hart en ziel zaken proberen te ‘bereiken’. Echter, werkt het niet andersom? Is de wereld om ons aan het veranderen en omdat we een onderdeel van deze wereld zijn veranderen wij ook. Maken we vervolgens alleen een vertaalfout en denken we dat wij het startpunt van de verandering zijn. Dit komt naar voren in het voorbeeld van afgelopen week. Nu ik aan het ondernemen ben komen er allerlei ondernemerszaken op mij af. Potentiële overname van andere bedrijven, samenwerkingen met bedrijven, etc. Nu kan ik denken dat dit komt omdat ik actief bezig ben en daardoor in contact kom met deze mogelijkheden. Echter, zou het ook zo kunnen zijn dat de wereld om ons heen op dit moment ondernemersgericht is en omdat ik ook een onderdeel ben van deze wereld… ik dus ook. Wat het ook moge zijn… vind ik dit een mooiere gedachte.