Technisch tekenaar in de spotlight!

introductie simon

Maak kennis met Simon, geboren en getogen in Delfzijl, waar hij nu woont met zijn vrouw, twee kids en kat Minie. Zodra de wekker gaat staat hij aan! Voor werk aan gaat hij vaak nog even sporten, een leuk begin van de dag en… gelijk wakker 💪 Hij krijgt de kriebels van het woord “Bucketlist”, maar als hij iets moet kiezen gaat hij het liefst een keer met zijn vrouw naar Indonesië.

Met een achtergrond in grafische vormgeving en constructiewerk, heeft Simon een divers pad bewandeld. Zo heeft hij ervaring opgedaan in evenementenbouw, scheepsbouw en trailerbouw, waar hij zijn vaardigheden als mig/mag lasser heeft geperfectioneerd. Na het volgen van verschillende autoCAD opleidingen, maakte hij de stap naar tekenaar. Waarna hij, dankzij wat bakjes koffie met Wilfred, zijn reis vervolgde naar Redworx. En daar zijn we maar wat blij mee! Tijd om kennis te maken…

Wat was jouw eerste indruk van Redworx?

“Mijn eerste indruk van Redworx was direct goed. Toen ik op zoek was naar werk, raakte ik aan de praat met Wilfred, een oud team leider van me. Eenmaal aangekomen bij Redworx voelde het als een warm bad. Toen de vraag kwam of ik bij Redworx wilde werken wist ik het eigenlijk al, maar er werd me gevraagd er even over na te denken. Bij het tweede gesprek werd mijn gevoel wederom bevestigd en heb ik direct mijn contract getekend.”

Wat zijn je werkzaamheden en wat vind je het leukst om te doen?

“Ik focus me voornamelijk op het updaten van P&ID’s en het digitaliseren van technische tekeningen, voornamelijk in AutoCAD. Momenteel ben ik druk bezig met het moderniseren van gedateerde P&ID’s en het doorvoeren van wijzigingen. Maar voordat ik aan de slag ga, duik ik eerst in de fabriek om de huidige situatie te inspecteren en te vergelijken met de bestaande tekeningen. Als er verschillen zijn, zorg ik ervoor dat alles weer klopt. Daarnaast werk ik aan het digitaliseren van aangepaste P&ID’s, waardoor we een efficiënter en gestroomlijnd proces krijgen.”

“Wat vind ik het leukst om te doen? .. Het hele pakket eigenlijk wel! Elke omgeving is nieuw en uitdagend, wat me motiveert om continu bij te leren. Het werken met verschillende klanten en omgevingen maakt het interessant, en ik vind het geweldig om mijn vaardigheden in AutoCAD toe te passen. Het in kaart brengen van de fabriek krijg ik energie van. Daarnaast vind ik het indrukwekkend om te zien hoe het in de werkelijkheid in elkaar zit.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“Ik geniet van simpele dingen, zoals een boswandeling. In mijn vrije tijd breng ik het liefst de tijd door met mijn gezin en geniet ik af en toe van een dubbele espresso, extra sterk☕️.”