Afstuderen via RedWorx Engineering.. Ook voor jou?

Mijn naam is Roy van der Wal, 23 jaar en ik studeer af in de studie Technische bedrijfskunde.

Afstuderen zonder opdracht is natuurlijk niet mogelijk. Elke student maakt gebruik van zijn of haar netwerk. Denk hierbij aan persoonlijk netwerk (Inner circle) en social media (LinkedIn). Zo heb ik dat ook gedaan. RedWorx Engineering mij benaderd via LinkedIn. De opdracht kwam niet aanwaaien maar RedWorx zorgde voor genoeg opties voor mij om mijn CV & motivatiebrief heen te sturen. RedWorx was erg gewillig om te helpen. Ze kwamen mij bezoeken op school om mij te leren kennen. Op die manier kregen zij een goed beeld van mij en mijn interesses. In twee weken tijd had ik mijn gegevens al bij 8 verschillende bedrijven liggen!

Uiteindelijk heb ik een opdracht aangenomen bij AP Nederland. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van besturingssystemen voor datacenters, zonneparken, ziekenhuizen en nog veel meer. Vrijwel alle energie in Nederland is AC (Alternating Current) en dat net raakt vol. Als AP wil je niet achterblijven zoals Nokia dat deed in de telefoonbranche. Het vraagstuk is dan ook gericht op een alternatief voor AC-verdeelkasten. Er is ruis over de mogelijkheid om een ander soort ‘current’ te gaan gebruiken genaamd DC (Direct Currenct). De kennis over DC-verdeelkasten zijn in losse puzzelstukjes aanwezig maar zeker niet aan de oppervlakte te vinden. De opdracht is dan ook gericht op het zoeken van deze puzzelstukjes en om de potentie van DC-verdeelkasten voor AP te bepalen. “Een niet bestaand product voor een nog niet bestaande markt’ onderzoeken, het klinkt lastig, dat is het ook zeker. Maar een uitdagende opdracht houdt mij scherp en dat heb ik zeker te danken aan RedWorx Engineering!”

Ben jij ook een techneut die opzoek is naar een afstudeerplaats? Stuur dan jouw CV & Motivatie naar info@redworx-engineering.com